Pamidi

Παμίδι

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To “Παμίδι” ή “Παμίτι” συγκαταλέγεται ανάμεσα στις βασικές ποικιλίες της Θράκης. Το χαρακτηριστικό αυτό ερυθρό σταφύλι, διαθέτει ρώγες με ροδόχρωμη φλούδα. Η ξεχωριστή αυτή ποικιλία, με σωστή οινοποίηση, είναι ιδανική για παραγωγή ερυθρωπών οίνων, με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Η όλη οινοποίησή του βασίζεται στην ολιγόωρη διαδικασία εκχύλισης, για την παραλαβή της ιδανικής ποσότητας χρωστικών, ώστε να παραχθεί ένα πολύ απαλό ροζέ κρασί, στην απόχρωση του saumon. Το κρασί εμφανίζεται με ξηρό και αρωματικό ταυτόχρονα στόμα, καλή οξύτητα, με στέρεη γευστική δομή. Το τελείωμά του είναι ευχάριστο και καλής διάρκειας.

ΤΥΠΟΣ
ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε ΑΒΔΗΡΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Παμίδι (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13,0%
ΒΑΡΕΛΙ
6 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
5.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
3 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Φωτεινό, διαυγές, saumon χρώμα

 

Μύτη

Μύτη έντονη, με κυρίαρχα τα αρώματα φράουλας και κερασιού.

 

Στόμα

Οξύτητα μέτρια, με καλή δομή στο γενικό σύνολο και φρουτώδες στόμα, που εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα και άνθη.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση αρχίζει με μια ελαφρά πίεση στο πνευματικό πιεστήριο, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε το χρώμα του ανοικτού ροζέ. Στη συνέχεια ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για να διατηρηθούν τα αρώματα και η φρεσκάδα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Τέλος, ακολουθεί η πλήρης αποζύμωσή του και η ωρίμαση του για δύο μήνες τουλάχιστον, πριν την εμφιάλωση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ξανθοτούμπα και Βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 2000
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Mavroudi
Limnio
Assyrtiko
Malagouzia
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ