ΠΑΜΙΔΙ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To ‘Παμίδι’ ή ‘Παμίτι’ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις βασικές ποικιλίες της Θράκης. Το χαρακτηριστικό αυτό ερυθρό σταφύλι, διαθέτει ρώγες με ροδόχρωμη φλούδα. Η ξεχωριστή αυτή ποικιλία με σωστή οινοποίηση είναι ιδανικό για παραγωγή ερυθρωπών οίνων με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Η όλη οινοποίησή του βασίζεται στην ολιγόωρη διαδικασία εκχύλισης για την παραλαβή της ιδανικής ποσότητας χρωστικών ώστε να παραχθεί ένα πολύ απαλό ρόζε κρασί στην απόχρωση του saumon. Το κρασί εμφανίζεται με ξηρό και αρωματικό ταυτόχρονα στόμα, καλή οξύτητα με στέρεη δομή γευστικά. Το τελείωμά του είναι ευχάριστο και καλής διάρκειας.

ΤΥΠΟΣ
ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε. Αβδήρων
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
grapes-with-leaf-and-stem
Παμίδι (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13,0%
ΒΑΡΕΛΙ
cask
ΟΧΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
3.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
3 ΕΤΗ
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ
Όψη

Φωτεινό διαυγές ‘saumon’ χρώμα.

Μύτη

Μύτη έντονη με κυρίαρχα τα αρώματα φράουλας και κερασιού.

Στόμα

Οξύτητα μέτρια, με καλή δομή στο γενικό σύνολο. Φρουτώδες στόμα που εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα και άνθη .


ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η οινοποίηση αρχίζει με μια ελαφρά πίεση στο πνευματικό πιεστήριο ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε το χρώμα του ανοικτού ροζέ . Ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για να διατηρηθούν τα αρώματα και η φρεσκάδα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ακολουθεί η πλήρης αποζύμωσή του και η ωρίμανση του για 2 μήνες τουλάχιστον πριν την εμφιάλωση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: ξανθοτούμπα και βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 2000
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μετρα
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ