Pamidi

Παμίδι

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Παμιδι θεωρείται μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες της Θράκης. Σταφύλι ροδαλό και αρωματικό που έδινε τον περίφημο παμίτι οίνο. Εικάζεται ότι ο Οδυσσέας μέθυσε τον κύκλωπα Πολύφημο με τον παμίτι οίνο.

Αυτή η μοναδικότητα του συγκεκριμένου οίνου δε θα μπορούσε να απεικονιστεί καλύτερα στην ετικέτα του, από τη μορφή ενός κύκνου και πιο συγκεκριμένα του βουβόκυκνου ( Cygnus olor), ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος της ευρύτερης περιοχής της λιμνοθάλασσας της Βιστωνίδας.

Εκεί κοντά στα αμπελοτόπια που καλλιεργείται το παμίδι, εκατοντάδες πανέμορφοι κύκνοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσδίδοντας μια ξεχωριστή και ευαίσθητη νότα στο φυσικό περιβάλλον.

ΤΥΠΟΣ
ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε ΑΒΔΗΡΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Παμίδι (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13,0%
ΒΑΡΕΛΙ
6 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
3 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Φωτεινό, διαυγές, saumon χρώμα

 

Μύτη

Μύτη έντονη, με κυρίαρχα τα αρώματα φράουλας και κερασιού.

 

Στόμα

Οξύτητα μέτρια, με καλή δομή στο γενικό σύνολο και φρουτώδες στόμα, που εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα και άνθη.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση αρχίζει με μια ελαφρά πίεση στο πνευματικό πιεστήριο, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε το χρώμα του ανοικτού ροζέ. Στη συνέχεια ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για να διατηρηθούν τα αρώματα και η φρεσκάδα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Τέλος, ακολουθεί η πλήρης αποζύμωσή του και η ωρίμαση του για δύο μήνες τουλάχιστον, πριν την εμφιάλωση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ξανθοτούμπα και Βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 2000
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




    ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
    Mavroudi
    Limnio
    Assyrtiko
    Malagouzia
    ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
    ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ