Limnio

Λημνιό Ερυθρός

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, το Λημνιό, με την εφαρμογή πρωτοποριακών οινοποιητικών μεθόδων έχει ωριμάσει για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αυτή η διαδικασία μικροοξυγόνωσης δημιουργεί ένα κρασί με απαλά αρώματα κόκκινων φρούτων, με φόντο αρώματα δρυός. Το χρώμα είναι πορφυρό, με αρώματα όπως μαύρο κεράσι, ρόδι, νότες πιπεριού, κάρι καθώς και μαύρη σοκολάτα. Στιβαρό στο στόμα και με καλή οξύτητα, με ενσωματωμένες τανίνες. Γεμάτο αλλά και συνάμα κομψό, εμφανίζει ένα μακρύ πιπεράτο τελείωμα.

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε ΑΒΔΗΡΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Λημνιό (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13,5%
ΒΑΡΕΛΙ
6 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
7 έως 10 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Μέτριο, ρουμπινί χρώμα

 

Μύτη

Μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα από κεράσι, φράουλα, ρόδι και μπαχαρικά.

 

Στόμα

Οξύτητα χαμηλή προς μέτρια, μεστές καλοδουλεμένες τανίνες, καλά ενσωματωμένες στο γενικό σύνολο. Φρουτώδες στόμα, στο οποίο εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα, μπαχάρια και μαύρη σοκολάτα.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση (15-20 μέρες) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμαση σε βαρέλια αμερικάνικης και γαλλικής δρυός, χωρητικότητας 300l, για έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της μηλογαλακτικής ζύμωσης.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  Χοιρόδασος
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 1999
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 150 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




    ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
    Mavroudi
    Malagouzia
    Assyrtiko
    Pamidi
    ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
    ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ