ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟΣ

Μαυρούδι Θράκης Ερυθρός

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To ‘Μαυρούδι’ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες. Το όνομά του συνδέεται με το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών, δηλαδή το σκούρο μαύρο χρώμα των ρωγών. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ποικιλία που κάτω από συνθήκες σωστής οινοποίησης εμφανίζει πλούσια αρώματα και συνάμα ένα έντονο ταννικό χαρακτήρα. Η διαδικασία μικροοξυγόνωσης που γίνεται κατά την φάση της ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια έχει σαν αποτέλεσμα ένα κρασί με απαλά αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες βανίλιας. Πορφυρό χρώμα, με αρώματα όπως κεράσι, φράουλα και αρωματικά βότανα. Ξηρό με καλή δομή, στόμα, καλή οξύτητα με πλούσιες ενσωματωμένες τανίνες. Έντονο και καλής διάρκειας τελείωμα.

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε. ΘΡΑΚΗ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μαυρούδι (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13%
ΒΑΡΕΛΙ
12 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
6.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
8 έως 12 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Μέτριο φωτεινό πορφυρό χρώμα.

Μύτη

Μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα από κεράσι βύσσινο , ρόδι και μπαχαρικά.

Στόμα

Οξύτητα καλή προς μέτρια, μεστές τανίνες που δένουν στο γενικό σύνολο. Φρουτώδες στόμα που εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα, και αρώματα δρυός.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15-20 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε βαρέλια γαλλικής δρυός χωρητικότητας 225-300 L. για 12 μήνες . Έχει συντελεστεί μηλογαλακτική ζύμωση στην περίοδο ωρίμανσης στο βαρέλι.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  επιλεγμένο αμπελοτοπι στη Θράκη επιλεγμένος αμπελώνας στην περιοχή της Θράκης
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ:
ΥΨΟΜΕΤΡΟ:

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ
ΠΑΜΙΔΙ
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ