Μαυρούδι Ερυθρός
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η ΠΟΡΦΥΡΗ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ
Ως μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες σταφυλιού της χώρας και ιστορικά παλαιότερη ποικιλία της θρακικής γης, το ξηρό Μαυρούδι Θράκης καταφέρνει και κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις, χάρη στην πορφυρή του απόχρωση, τα αρώματα κόκκινων φρούτων και τον έντονο τανικό του χαρακτήρα. Οίνος που συνδυάζεται ετυμολογικά με το σκούρο μαύρο χρώμα των σταφυλιών από τα οποία παράγεται.
Οίνος με δυνατή προσωπικότητα, όπως και το αγριογούρουνο (Sus scrofa) που δεσπόζει στην ετικέτα του, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο είδος της ευρύτερης περιοχής της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας, συνδέοντας με τη σειρά του το σημερινό αμπελοτόπι της συγκεκριμένης ποικιλίας με το χοιροδάσος που ήταν άλλοτε εκεί.