ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο κρασί αυτό δόθηκε το όνομα “Λαγάρα” που στην τοπική διάλεκτο των Αβδήρων σημαίνει το καθαρό, αμόλυντο νερό (προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό επίθετο «λαγαρός» που σημαίνει διαυγής, καθαρός). Το Λαγάρα Ερυθρό είναι ένα μείγμα από 50% Merlot, 30% Syrah και 20% Παμίδι. Εμφανίζει βαθύ πορφυρό χρώμα, αρώματα αγριοκέρασου, μύρτιλου, βανίλιας και κρέμας ζαχαροπλαστικής που ακολουθούνται από διακριτικές νότες καπνού και πλούσιο τανικό στόμα. Η παραμονή σε εκλεκτά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 L. για 18 μήνες προσδίδει την δυνατότητα μακροχρόνιας παλαίωσης και την χαρακτηριστική μακρά επίγευση.

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
grapes-with-leaf-and-stem
Merlot (50%) / Syrah (30%) / Παμίδι (20%)
ΑΛΚΟΟΛ
14%
ΒΑΡΕΛΙ
cask
16-18 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
4.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
10 και πλέον ΕΤΗ
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ
Όψη

Βαθύ πορφυρό χρώμα.

Μύτη

Μύτη καθαρή, με έντονο το άρωμα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.

Στόμα

Έντονες καλοδομημένες ταννίνες, πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση.


ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η οινοποίηση γίνεται με μακρά εκχύλιση των ποικιλιών ( 15 -20 μέρες ) merlot & syrah σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Προς το τέλος της ζύμωσης οδηγούνται σε βαρέλια Γαλλικής δρυός χωρητικότητας 225 L. για 18 μήνες όπου θα επιτελεσθεί και η μηλογαλακτική ζύμωση. Η ωρίμανση στα βαρέλια θα προσδώσει τον πλούσιο και γεμάτο χαρακτήρα. Πριν την εμφιάλωση προσθέτουμε στο τελικό χαρμάνι την ποικιλία Παμίδι (από ανοξείδωτη δεξαμενή της τρέχουσας χρονιάς) για να τονώσει την αίσθηση φρούτου στον τελικό οίνο. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Μετά την εμφιάλωση παραμένει στις υπόγειες κάβες του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγεί στο εμπόριο.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: βελωνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 1999
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μέτρα
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου 3rd International Competition Emotions from the World “Merlot and Cabernet Together”.

Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οίνου 4th International Competition “Emotions from the World Merlot and Cabernet Together” που έγινε στο Bergamo της Ιταλίας.

Χρυσό Μετάλλιο και Ειδική Διάκριση για τον καλύτερο ερυθρό οίνο που παράγεται από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

Ασημένιο Μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΠΑΜΙΔΙ
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ