ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ

Άβδηρος Ροζέ

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κρασί αυτό πήρε το όνομα “Άβδηρος“, από το γιο του θεού Ερμή, από την Οπούντα της Λοκρίδας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο ημίθεος Ηρακλής έχτισε την πόλη των Αβδήρων στη Θράκη στη μνήμη του φίλου του, Αβδήρου, όταν αυτός σκοτώθηκε στη μάχη με τα άγρια άλογα του βασιλιά των Θρακών, Διομήδη. Στην ετικέτα απεικονίζεται, χαρακτηριστικά, το άγριο άλογο της Θράκης. Ο Άβδηρος Ροζέ προκύπτει από την συνοινοποίηση του ερυθρωπού, έντονα φρουτώδους και αρωματικού Παμίδι (80%), με το ερυθρό Syrah (20%), για ενίσχυση του χρώματος και πιο πικάντικη γεύση. Το κρασί είναι ιδιαίτερα αρωματικό, πολύ φρέσκο και στη γεύση και στο άρωμα, λόγω του ότι το Παμίδι, που αναβιώθηκε από το Κτήμα Βουρβουκέλη, είναι ένα γλυκό, αρωματικό  και βρώσιμο σταφύλι, που προσδίδει φρέσκα αρώματα φράουλας, κερασιού και βύσσινου (αυτή είναι η φύση της ποικιλίας). Το κρασί εμφανίζει ευχάριστα γλυκό τελείωμα, λόγω υπολειμματικών σακχάρων.

ΤΥΠΟΣ
ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Παμίδι (80%) / Syrah (20%)
ΑΛΚΟΟΛ
12%
ΒΑΡΕΛΙ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
80.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
ΧΩΡΙΣ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Έντονο ροζέ (ροδί) χρώμα

 

Μύτη

Αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα, βύσσινο, ρόδι, φραγκοστάφυλο και framboise.

 

Στόμα

Πλούσιο πολυεπίπεδο στόμα, καλός όγκος, μέτρια οξύτητα, και γλυκιά επίγευση.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ροζέ οινοποίηση μετά από προζυμωτική κρυοεκχύλιση, σε χαμηλή θερμοκρασία, για την ανάδειξη του αρωματικού δυναμικού των ποικιλιών. Φυσικό σταμάτημα της ζύμωσης στο επιθυμητό σημείο, με ψύξη.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  Ξανθοτούμπα και Βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 2000
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Malagouzia
Mavroudi
Limnio
Assyrtiko
Pamidi
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ