ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

Άβδηρος Λευκός

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κρασί αυτό πήρε το όνομα “Άβδηρος“, από το γιο του θεού Ερμή, από την Οπούντα της Λοκρίδας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο ημίθεος Ηρακλής έχτισε την πόλη των Αβδήρων στη Θράκη στη μνήμη του φίλου του Αβδήρου, όταν αυτός σκοτώθηκε στη μάχη με τα άγρια άλογα του βασιλιά των Θρακών, Διομήδη. Στην ετικέτα απεικονίζεται, χαρακτηριστικά, το άγριο άλογο της Θράκης. Ο Άβδηρος λευκός συνδυάζει τη διεθνή γαλλική ποικιλία chardonnay με τη θρακική Παμίδι, δίνοντας έτσι μια έκρηξη δροσιάς.

ΤΥΠΟΣ
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε ΑΒΔΗΡΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Chardonnay (50%) / Παμίδι (50%)
ΑΛΚΟΟΛ
12,5%
ΒΑΡΕΛΙ
ΟΧΙ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Καθαρό λεμονί χρώμα

 

Μύτη

Μύτη καθαρή, με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων (ροδάκινο, βερίκοκο) καθώς και εξωτικών φρούτων (ανανάς, μάνγκο).

 

Στόμα

Στόμα ξηρό, με αρκετή οξύτητα, μέτριο σε όγκο σώμα και αρώματα φρούτων.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική λευκή οινοποίηση μετά από κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18°C. Παραμονή του οίνου με τις οινολάσπες του, για μεγαλύτερο όγκο στο τελικό αποτέλεσμα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ: Ξανθοτούμπα και Βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 2000
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




    ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
    Malagouzia
    Mavroudi
    Limnio
    Assyrtiko
    Pamidi
    ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
    ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ