ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To κρασί αυτό αφιερώθηκε στο όνομα “Άβδηρος“, γιος του θεού Ερμή από την Οπούντα της Λοκρίδας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο ημίθεος Ηρακλής έχτισε την πόλη των Αβδήρων στη Θράκη στη μνήμη του φίλου του, Άβδηρου, όταν αυτός σκοτώθηκε στη μάχη με τα άγρια άλογα του βασιλιά των Θρακών, Διομήδη. Η ετικέτα απεικονίζει χαρακτηριστικά το άγριο άλογο της Θράκης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο blend δύο ελληνικών (η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, το Λημνιό, συναντάει το σπάνιο Παμίδι) και μιας ξενικής ποικιλίας (το Syrah από τη Γαλλία). Το Syrah δίνει πρωτογενή αρώματα κόκκινων φρούτων (φρεσκάδα) ενώ το Λημνιό με πέρασμα από βαρέλι για 8-12 μήνες προσδίδει πιπεράτα αρώματα καθώς και νότες κακάο και καπνού. Το στόμα είναι απαλό, με μαλακές τανίνες και μέτρια οξύτητα. Ένα κρασί γεμάτο με ευχάριστο τελείωμα.

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Λημνιό(50%) / Syrah(30%) / Παμίδι(20%)
ΑΛΚΟΟΛ
14%
ΒΑΡΕΛΙ
12 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
9.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
5 έως 7 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Βαθύ ρουμπινί χρώμα.

Μύτη

Μύτη μεσαίας αρωματικής έντασης με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρο, γλυκόριζα, μπαχαρικά, αγριοκέρασο και νότες καπνού.

Στόμα

Στόμα ξηρό, απαλή οξύτητα και σώμα, μαλακές τανίνες, γεύσεις φρούτου και μπαχαρικών και επίγευση μεσαίας διάρκειας.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση (14 -19 μέρες) των ποικιλιων Λημνιό & Syrah σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια (225 και 300L.) για 10 έως 12 μήνες συμπεριλαμβανομένου και της μηλογαλακτικής ζύμωσης. Οι οινοποιήσεις των ποικιλιών γίνονται ξεχωριστά και μετά την ωρίμανση στο βαρέλι φτιάχνεται το τελικό χαρμάνι που θα οδηγηθεί για εμφιάλωση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  χοιρόδασος, πέρα ρέμα, βελώνη
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 1999, 2000, 2003
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 80 – 150 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ
ΠΑΜΙΔΙ
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ