Limnio

Λημνιό Ερυθρός

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η πιπεράτη γοητεία του αρχαίου

Η αρχαιότερη ιστορικά καταγεγραμμένη ελληνική ποικιλία οίνου που την έχουν εξυμνήσει στα κείμενα τους ο Αριστοτέλης, ο Όμηρος και ο Ησίοδος, καλλιεργείται και ωριμάζει με την αύρα του θρακικού πελάγους σε ένα από τα αρχαιότερα αμπελοτόπια. Οίνος με στιβαρή γεύση, το ένδοξο λημνιό φέρει στην ετικέτα του ένα χαρακτήρα τόσο ατίθασο και ελεύθερο, όσο και ο ίδιος ο οίνος. ο Αίγαγρος ή κοινά αγριοκάτσικο (capra aegagrus) συνδέεται άμεσα με την ελληνική παράδοση και πανίδα της χώρας. Έτσι γίνεται σήμα κατατεθέν για μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιάλες του κτήματος Βουρβουκέλη

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε ΑΒΔΗΡΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Λημνιό (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13,5%
ΒΑΡΕΛΙ
6 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
7 έως 10 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Μέτριο, ρουμπινί χρώμα

 

Μύτη

Μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα από κεράσι, φράουλα, ρόδι και μπαχαρικά.

 

Στόμα

Οξύτητα χαμηλή προς μέτρια, μεστές καλοδουλεμένες τανίνες, καλά ενσωματωμένες στο γενικό σύνολο. Φρουτώδες στόμα, στο οποίο εναλλάσσονται κόκκινα φρούτα, μπαχάρια και μαύρη σοκολάτα.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση (15-20 μέρες) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμαση σε βαρέλια αμερικάνικης και γαλλικής δρυός, χωρητικότητας 300l, για έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της μηλογαλακτικής ζύμωσης.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  Χοιρόδασος
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 1999
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 150 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




    ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
    ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
    Mavroudi
    Malagouzia
    Assyrtiko
    Pamidi
    ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
    ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ