ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, το Λημνιό με την εφαρμογή πρωτοποριακών οινοποιητικών μεθόδων έχει ωριμάσει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αυτή η διαδικασία μικροοξυγόνωσης δημιουργεί ένα κρασί με απαλά αρώματα κόκκινων φρούτων, με φόντο τα αρώματα δρυός. Το χρώμα είναι πορφυρό, με αρώματα όπως μαύρο κεράσι, ρόδι, νότες πιπεριού, κάρι καθώς και μαύρη σοκολάτα. Στηβαρό στο στόμα, καλή οξύτητα με ενσωματωμένες τανίνες. Γεμάτο αλλά και συνάμα κομψό εμφανίζει ένα μακρύ πιπεράτο τελείωμα.

ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
grapes-with-leaf-and-stem
Λημνιό (100%)
ΑΛΚΟΟΛ
13%
ΒΑΡΕΛΙ
cask
6 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
10.000 φιάλες των 750ml
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
5 έως 7 ΕΤΗ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Όψη

Μέτριο ρουμπινί χρώμα.

Μύτη

Μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα από κεράσι, φράουλα, ρόδι και μπαχαρικά.

Στόμα

Οξύτητα χαμηλή προς μέτρια, μεστές καλοδουλεμένες τανίνες καλά ενσωματωμένες στο γενικό σύνολο. Φρουτώδες στόμα που εναλλάσονται κόκκινα φρούτα, μπαχάρια και μαύρη σοκολάτα.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15-20 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε βαρέλια αμερικάνικης και γαλλικής δρυός χωρητικότητας 300 L. για 6 μήνες συμπεριλαμβανομένου και της μηλογαλακτικής ζύμωσης.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Oι αμπελώνες βρίσκονται στα Άβδηρα στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΓΕ.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:  χοιρόδασος
ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: 1999
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 150 μέτρα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ




ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ
ΠΑΜΙΔΙ
ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ