Πληροφορίες για τα παλαιωμένα κρασιά

Με την παλαίωση, το κρασί αποκτά κεραμιδί αποχρώσεις, εμπλουτίζεται η αρωματική του σύνθεση και αναδεικνύεται ο γευστικός του πλούτος, δημιουργώντας ένα σύνολο ισορροπημένο, αλλά και πολύπλοκο.

 Οι συνθήκες

Η ποικιλία, η διαφοροποίηση των κλιματικών συνθηκών ανά έτος, ο τρόπος οινοποίησης του κρασιού, η ωρίμασή του σε βαρέλια σε κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία και η σωστή συντήρησή του στη φιάλη είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη δυνατότητα ή μη παλαίωσής του.

 Η παλαίωση στο Κτήμα Βουρβουκέλη

Τα κρασιά του Κτήματος παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, στην υπόγεια κάβα και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η παλαίωση στη φιάλη συνεχίζεται σε ειδικό υπόγειο χώρο με φυσικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας (υπόγεια κάβα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, με φυσικό πέτρωμα του υπεδάφους).

 Διαθεσιμότητα

Στο vintage shop μπορείτε να προμηθεύεστε παλαιές σοδειές μας. Η αποστολή των κρασιών σε περιόδους που οι θερμοκρασιακές συνθήκες κρίνονται ακατάλληλες για τη μεταφορά των κρασιών (π.χ. Ιούλιος-Αύγουστος) θα αναστέλλεται.

 Επιστροφές

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα. Το αρμόδιο τμήμα θα εξετάσει το αίτημα σας και θα δράσει ανάλογα. Οι επιστροφές δε γίνονται δεκτές μετά την πάροδο πέντε ημερών από την ημέρα παραλαβής.

Φόρμα παραγγελίας

Δυνατότητα έκδοσης απόδειξης ή τιμολογίου.

Τιμή κόστους

Στη συνολική τιμή συμπεριλαμβάνονται η τιμή του κρασιού και τα έξοδα αποστολής.